Bírósághoz fordulnak a szakszervezetek

InfoRádió / MTI
2011. szeptember 15. 17:05
Bíróságon támadják meg a szakszervezetek azt a rendőrségi határozatot, amely megtiltja a szeptember 29-től meghirdetett, D-Day elnevezéssel szerveződő tüntetéssorozatukat - jelentették be a megmozdulás szervezői, azt hangoztatva, a rendőrség politikai nyomásra hozta meg döntését.

Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke, az akcióegység operatív törzsének egyik vezetője emlékeztetett: a mintegy 70 szakszervezetet, civil és társadalmi szervezetet tömörítő akcióegység Budapesten ülősztrájkot, kerekasztal-megbeszélést, nagygyűlést tartana, és félpályás útlezárásokkal lassítaná országszerte a közúti forgalmat.

Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek a sajtótájékoztató előtt azt mondta: a gyülekezési törvény értelmében, a hatályos jogszabályok alapján tiltották meg a rendezvényt.

Erre reagálva a szakszervezeti vezetők kijelentették: ha a bíróság is elutasítja felülvizsgálati kérelmüket, más módon, de megtartják akciójukat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kónya Péer
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást