PSZÁF-vizsgálatot kezdeményez Mesterházy

Infostart
2011. szeptember 12. 13:22
Bankfelügyeleti vizsgálatot kezdeményez az MSZP a devizahitelek egyösszegű végtörlesztésével összefüggésben. Herczeg Zsolt tudósít a Parlamentből.

A MSZP országgyűlési képviselőcsoportja nemmel szavaz Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának felfüggesztésére, mert a szocialisták aljas koncepciós pernek tartják a volt kormányfő és pártelnök ellen indult eljárást - jelentette be parlamenti sajtótájékoztatóján Mesterházy Attila.

A szocialista párt elnöke és egyben frakcióvezetője azt is elmondta: levélben kér vizsgálatot Szász Károlytól, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnökétől annak kiderítésére: történt-e úgynevezett bennfentes kereskedés a magyar tőzsdén a devizahitelek rögzített árfolyamon történő, egyösszegű végtörlesztésével összefüggésben.

Az ellenzéki politikus elújságolta azt is, hogy párttársai nem vettek részt a parlament költségvetési bizottságának ülésén, mert az - szerinte "példa nélküli" módon - írásos előterjesztés nélkül akart tárgyalni egy adójogszabályról. Azt is megtudtuk, hogy Mesterházy Attila átvette az Országház előtt a Munka Törvénykönyvének tervezett változtatásai ellen tüntető szakszervezetek petícióját, és megígérte, hogy a szocialisták a törvényhozás elé viszik az érdekképviseletek módosító javaslatait.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Tudósítás
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást