Nem érdekli a rezidenseket a pályázat

Infostart
2011. augusztus 29. 16:37
Összesen 141-en jelentkeztek a rezidensi ösztöndíjprogram 620 helyére.

Öt éven keresztül havi nettó százezer forintos támogatást kap az a kezdő szakorvosjelölt, aki jelentkezett az egészségügyi államtitkárság által júliusban meghirdetett pályázatra. Cserébe vállalni kell, hogy legalább tíz évig a magyar állami egészségügyben dolgozik a pályázó, és nem fogad el hálapénzt.

A 620 helyre végül 124 szakorvos-jelölt és 17 szakgyógyszerész-jelölt jelentkezett a pályázatra - olvasható az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal honlapján megjelent közleményben.

Az egészségügyi államtitkárság már a múlt héten közölte, hogy újabb pályázati kört hirdetnek meg. Az egy hete lezárult pályázatban jelentkezhettek, akik idén augusztus 20. előtt kapták meg az általános orvosi oklevelüket. Hamarosan viszont már azok is pályázhatnak, akik csak a hónap végén, esetleg októberben-novemberben tesznek záróvizsgát. Kiterjesztik a programot azokra is, akik még legalább három évig részt vesznek a szakorvosképzésben.

A közleményben az olvasható, hogy a pályázati kiírás rövidesen megjelenik a hivatal honlapján és az Egészségügyi Közlönyben is.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást