Megkezdjük a milliárdok visszafizetését az IMF-nek - lapszemle

Infostart
2011. augusztus 22. 07:35
Jakab István szerint még idén el kell kezdeni a magyar agrárium teljes körű átszervezését.

Fel kell állítani azt a szervezetet, amelyik összefogja a kis, a közepes és nagyüzemeket, védelmet és jelentősebb alkupozíciót biztosítva számukra a világcégekkel szemben - mondta a Magyar Nemzetnek a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke, a parlament fideszes alelnöke.

A Népszabadság úgy tudja, hogy a kormány online ellenőrizné a pénznyerő automaták működtetőit. Ez lehetővé tenné a gépek játékadójára vonatkozó szabályozás teljes felülvizsgálatát is - emeli ki a lap. A törvényjavaslatokat várhatóan még ősszel beterjesztik az Országgyűlésnek.

Az Index szerint úgy tűnik, a csehek rájöttek arra, hogy a magyaroknak mi kell: pénz, mindenáron. Nem sokkal azután, hogy a portál hírt adott egy percenként 625 forintos emelt díjas telefonhívással igényelhető kamuhitelről, amely egy körözött cseh férfi nevén futó céghez kötődik, most itt az újabb lehetőség. A hitel-szemelyi.com oldal szintén bárkinek ígér akár 3 millió forintos hitelt is, ami egy - vagy három - 1850 forintos sms-be kerül. Az üzemeltető szintén cseh, és neki sincs magyarországi engedélye.

Magyarország kezdi meg a Nemzetközi Valutaalaptól és az Európai Uniótól felvett hitelek törlesztését az év utolsó negyedévében azon országok közül, amelyek a válság során készenléti keretre kötöttek megállapodást ezekkel a nemzetközi szervezetekkel - írja a Portfolio.hu. Jövőre már mind az öt ország számára esedékes a törlesztés. Lettország, Magyarország, Románia, Szerbia és Ukrajna összesen 8 milliárd eurót fizet vissza.

A Napi Gazdaság szerint a vállalatok a készülő jogszabály-változások miatt kivárnak a létszámbővítéssel és a bérfejlesztéssel. Ebben csak megerősíti őket a gazdasági környezet romlása, ami visszafoghatja a munkaerőpiac hagyományos őszi felfutását - írja a lap.

Hanganyag: Herczeg Zsolt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást