Az idei nyár legmelegebb hete elé nézünk

Infostart
2011. augusztus 22. 18:14
A héten melegrekord közeli kánikulára lehet számítani, a hét közepétől 35 fok is lehet, és keddtől érvényes a hőségriadó - mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az InfoRádiónak. Reisz András kiemelte, hogy állóvizeink hőmérséklete is most fogja elérni a legmagasabb hőmérsékletet.

Tovább fokozódik a kánikula, a hét közepétől már forróság várható az ország nagy részén, ami annyit jelent, hogy 35 fok, vagy akár annál is melegebb lesz - mondta az InfoRádiónak Reisz András.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa hozzátette: az éjszakák is alig hoznak felfrissülést. Mindez azt jelenti, hogy a napi középhőmérséklet magas, 25-27 fok feletti lesz.

A mostani kánikula átlag felettinek számít. Szokatlan, hogy augusztus 20. után ilyen meleg időszak köszönt a Kárpát-medencére. Most átlagosan 5-7 fokkal magasabb a hőmérséklet, hiszen ilyenkor 25-27 fok a jellemző, vagyis nem lesz meglepő, ha melegrekordok dőlnek meg a héten.

A meteorológus hozzátette: a hétvégén hidegfront éri el a Kárpát-medencét, amivel fokozatos lehűlés veszi kezdetét, de ez csak a kánikula mérséklődését fogja jelenteni, és azt, hogy elszórtan záporokra, zivatarokra kell majd számítani.

Az idei nyár legmelegebb hete elé nézünk, és ez azt jelenti, hogy az állóvizeink hőmérséklete is most fogja elérni a legmagasabb hőmérsékletet.

Hanganyag: Szabó Gergõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást