Egységes rendszer alapján kapják a csillagokat a szállodák

Infostart
2011. augusztus 21. 09:00
Ami Európában három csillagos szálloda, az Afrikában például már lehet, hogy öt csillagot kap. Ezért is szükséges egy egységes besorolási rendszer felállítása, amely Európából indul, és amelyhez jövőre Magyarország is csatlakozik.

Jövőre új szállodaminősítési rendszert vezetnek be Magyarországon. Jelenleg nagyon sok félreértést okoz az, hogy itthon és külföldön más színvonalat jelölnek a csillagok - mondta az InfoRádiónak a Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület elnöke.

Eitmann Norbert elmondta: az új szállodaminősítési rendszer a nemzetközi szervezeteknek köszönhetően már most nagyjából tíz európai országban egységesen működik.

A Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének elnöke szerint ugyanakkor a csillagok száma csak részben tükrözi egy szálloda minőségét. Molnár Gabriella ezért üdvözli, hogy 2012-ben Magyarországon is bevezetik a HotelStars Union elnevezésű jelölési rendszert, de egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy az utazási irodák már ma is saját, egyéni pontrendszereket használnak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Eitmann Norbert
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Molnár Gabriella
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást