Milyen választ ad a magyar kormány az euróválságra? Hallgassa élőben az InfoRádióban!

Infostart
2011. augusztus 17. 09:58
A kormányülést követően sajtótájékoztatón ismerteti az euróválságra adott magyar választ ma Orbán Viktor. A miniszterelnök beszédét 3 órától az InfoRádió élőben közvetíti.

Az InfoRádió értesülése szerint kora délután, a kormányülést követően tart Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatót az euróválságra adott magyar válaszról. Az elmúlt napokban a kormányfő Pintér Sándor belügyminiszterrel, Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszterrel és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterrel tárgyalt a kérdésről.

Tegnap Kármán András, a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyi szabályozásért felelős államtitkára a Reuters hírügynökségnek azt mondta: módosulhatnak a kormány egyes adóbevételi céljai, makrogazdasági előrejelzését pedig szeptemberben, a második negyedévi részletes GDP-adatok megjelenése után vizsgálja felül a kabinet.

Mindezt megerősítette a Nemzetgazdasági Minisztérium a távirati iroda érdeklődésére. A tárca közleménye szerint a vártnál mérsékeltebb idei gazdasági növekedés közel 90 milliárd forintos negatív költségvetési hatása biztonságosan finanszírozható a Stabilitási Alapból. Tehát az amúgy egész Európában meglepetést okozó jelentős gazdasági lassulás nem veszélyezteti az idei hiánycélt.

Hallgassa itt, élő adásban Orbán Viktor beszédét.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást