Eladja a főváros az Átrium mozit - lapszemle

Infostart
2011. augusztus 17. 08:49
A Népszabadság szerint a főváros azt tervezi, hogy a Merlin Színháznak adja az Átrium mozit. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy mégsem kerül ma a kormány elé az új önkormányzati törvény tervezete.

Népszabadság szerint a főváros azt tervezi, hogy a Merlin Színháznak adja az évek óta üresen álló Margit körúti Átrium mozit. A lap úgy tudja, a Merlin jelenlegi otthonára, a Gerlóczy utcai épületre az év végén lejár a magánszínházat működtető Angol Nyelvű Színház Közhasznú Alapítvány szerződése.

A korábbi tervekkel ellentétben mégsem kerül a kormány elé az új önkormányzati törvény tervezete ma; a csúszást az állam és az önkormányzatok közötti feladatmegosztásról szóló politikai egyeztetések okozzák - írja a Magyar Nemzet egy neve elhallgatását kérő kormányzati tisztviselőre hivatkozva.

Az Indexen az olvasható, hogy első fokon pert nyert Kovács Norbert ügyvédjelölt a BKV-val szemben. Magánszemélyként perelte a társaságot a 2010. január 4. és 18. közötti sztrájk bérletkompenzációja miatt. 2.500 forintot ítélt meg neki a bíróság.

A Napi Gazdaság arról számol be, hogy a Magyarország területén nyilvántartott 4,3 millió lakóingatlanból 3,1 millióra kötöttek lakásbiztosítást, a 72-73 százalékos lefedettség pedig európai mércével is viszonylag jónak számít. Ilyen adatok mellett semmilyen szakmai érv nem szól a kötelező lakásbiztosítás mellett - olvasható a lapban.

A Portfolio.hu szerint "a sejtéseink beigazolódtak": az állam már júliusban elkezdte pénzre váltani a nyugdíjvagyont. A friss statisztikák szerint közel 100 milliárd forintot ért el a visszaváltások értéke. Mivel az államon kívül a lakosság is a visszaváltások pártján állt, a vagyon 130 milliárd forinttal csökkent csak a befektetési jegyek eladása miatt - fejti ki a lap.

A Pénzcentrum.hu arra hívja fel a figyelmet, hogy egy nemrég elfogadott uniós jogszabály szerint a jövőben egyértelműen és olvashatóan kell feltüntetni az élelmiszerek csomagolásán, hogy a termék mennyi zsírt, telített zsírt, szénhidrátot, cukrot, fehérjét és sót tartalmaz. Most már a vásárlókon múlik, hogy elolvassák-e a címkéket.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást