Külföldre menekülnek a nyaralók a rossz idő elől

Infostart
2011. augusztus 2. 13:32
A rosszabb időjárás miatt többen választanak külföldi nyaralást - mondta a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége kommunikációs bizottságának tagja. A Magyar Szállodaszövetség főtitkára szerint azok a vendégek maradnak el, akik máskor az utolsó pillanatban döntenek az üdülésről.

A hűvösebb és csapadékosabb időjárás miatt többen töltik nyaralásukat külföldön - közölte az InfoRádióval a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége kommunikációs bizottságának tagja. Bakó Balázs szerint ezt segíti elő az is, hogy az árat tekintve nincs jelentős különbség a külföldi és a belföldi nyaralás között.

Nincs probléma a magyarok utazási kedvével - emelte ki Bakó Balázs, aki szerint a legtöbben Egyiptomba, Törökországba, Görögországba, Horvátországba, Olaszországba és Spanyolországba mennek pihenni.

Beszélt arról is, hogy augusztus elejére a külföldi utak foglaltsága szinte teljes, de a hónap végére és szeptember elejére vannak még helyek. Az idei szezon jobb eredményeket mutat az előző két évnek, és a 2008-as szintet közelíti - tette hozzá.

A Magyar Szállodaszövetség főtitkára az InfoRádióval azt közölte, hogy a rosszabb idő miatt elsősorban azok a vendégek maradnak el, akik máskor az utolsó pillanatban döntenek a nyaralásról. Kovács István hozzátette: az előre lefoglalt szállásokat nem mondják le, mert már kifizették, de az előfordulhat, hogy valaki a hűvös idő miatt korábban hazatér.

A főtitkár szerint javult a szállodák foglaltsága és forgalma, de nem érte el a válság előtti szintet.

Hanganyag: Domanits András


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Bakó Balázs
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Kovács István
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást