Legfeljebb futó zápor zavarhatja meg a Magyar Nagydíjat

Infostart
2011. július 30. 11:50
A jövő hét elejéig egyre több lesz a napsütés, de még lehetnek záporok a hétvégén is. A csúcshőmérséklet 25 fok körül alakul - mondta az InfoRádiónak Darányi Mariann. Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa szerint Mogyoród térségében szombaton már kisebb valószínűséggel lesz eső. A Formula-1-es futam napján, vasárnap minimális a csapadék esélye.

A hétvégén már fokozatosan fölénk húzódik egy anticiklon, ennek következtében csökken a csapadék mennyisége, de záporok még szombaton és vasárnap is előfordulhatnak - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

A csúcshőmérséklet vasárnap, a Formula-1-es Magyar Nagydíj napján 25 fok körül valószínű, tehát lassan számíthatunk ismét nyárias időre.

Mogyoród térségében szombaton kisebb valószínűséggel lesz eső. A futam napján, vasárnap minimális a csapadék esélye, legfeljebb futó zápor várható, tartós esőzésre nem kell számítani - jegyezte meg a meteorológus.

Darányi Mariann azt mondta: a jövő hét elejétől országszerte kevesebb csapadékra és fokozatos felmelegedésre van kilátás. A hét közepén a csúcshőmérséklet a 30 Celsius-fokot is megközelítheti.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást