Robbanásszerűen nő a magyar szexipar bevétele - hetilapszemle

Infostart
2011. július 28. 15:10
A Figyelőben interjút készített Massimo D'Alema korábbi olasz miniszterelnökkel. A Heti Válaszban a magyar prostitúcióról olvashatnak.

A Figyelőben interjút olvashatnak Massimo D'Alema korábbi olasz miniszterelnökkel, aki szerint részben azért van súlyos válságban az olasz és az európai baloldal, mert a globalizációval szemben tehetetlen volt. Hozzátette: a szocialista mozgalom egy rész elfogadta a globalizációt, de főként a liberálisabbak nem voltak képesek megbirkózni annak ellentmondásaival és problémáival. A korábbi olasz kormányfő azt mondta, hogy olyan új baloldalra van szükség, amely nyitott az ökológia eszméjére, a vallásra. Massimo D'Alema szerint egy pluralizmust valló balközép kell, hiszen nemcsak a szocialisták léteznek, hanem a liberális baloldal és mások is, így az új politikai mozgalmak felé nyitni kell. A görög válságról az olasz politikus azt mondta, Európa későn reagált a problémákra, szerinte a megszorításra épülő politika önmagéban nem képes eredményt felmutatni. Massimo D'Alema úgy látja, hogy egy európai befektetési stratégiát kell indítani, jelentős beruházásokat terelve a közlekedési, az energia és a távközlési infrastruktúrába, a kutatásba és az innovációba.

A Heti Válaszban a magyar prostitúcióról olvashatnak. A lap szerint robbanásszerűen nőtt a magyar szexipar bevétele, amióta külföldön terjeszkednek, és itthon áttértek az internetes kereskedelemre. A rendőrség közben sorozatban csap le a dubajozókra, valamint az olcsó bordélyok kerítőire, ennek következtében a haza celebvilág több alakjának kettős életére derülhet fény. Az eszkortoldalakon, közösségi portálokon szervezett prostitúció az utcasarki módszerhez képest harmincszorosára növelte a szemunkások forgalmát, a komoly tételekkel büntetendő gyermekpornográfiában pedig 1500 százalékos az emelkedés. Az egyik legutóbbi letartóztatás kapcsán kiderült, hogy egy budapesti férfi Athénba, Dubaiba, Nizzába és Marokkóba közvetített nőket. A megrendelt prostituáltaknak repülőjegyet vett, el is kísérte őket olykor, a férfiak pedig 2000-2500 eurót fizettek egy-egy alkalomért. Az is köztudott, hogy Nyugat Európa szinte valamennyi országában vannak olcsóbb magyar prostituáltak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást