A hevesi ügyeket nem vizsgálja Budai

Infostart
2011. július 27. 13:19
Nem vizsgálja a Heves megyei pénzelosztást az elszámoltatási kormánybiztos. Budai Gyula az InfoRádióban azt mondta: nincs hatásköre a vizsgálathoz, hiszen a települési és megyei önkormányzatokkal kapcsolatban csupán előkészítési és véleményezési jogkörrel járhat el.

A kormánybiztos szerint az LMP-nek ezzel tisztában kellene lennie, hiszen korábban is fordultak már hozzá hasonló ügyekben. A beadványt Budai Gyula az eddigi gyakorlatnak megfelelően továbbítani fogja az Állami Számvevőszéknek.

Az LMP frakcióvezetője, Schiffer András kedden kérte a vizsgálatot egy hangfelvétel alapján. Ezen Balázs József fideszes politikus, az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács tagja a jelenlegi gyöngyöspatai jobbikos polgármesternek, Juhász Oszkárnak még a megválasztása előtt azt mondta: a térségben az ő jóváhagyásával osztják el a forrásokat. A polgármester feljelentést tett, Balázs József viszont azt állítja, hogy ő nem fenyegetett.

A Jobbik parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte, de a Fidesz-frakció ezt nem támogatja, mert már létezik egy Gyöngyöspatával foglalkozó testület.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Budai Gyula
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást