Fidesz-frakció: A védett kor intézménye kulcsfontosságú

Infostart
2011. július 26. 16:05
A Fidesz frakció a következő hetekben teszi meg javaslatait az új Munka törvénykönyve tervezetéhez - mondta Kara Ákos, a párt országgyűlési képviselője.

A következő hetekben tárgyalja meg az új Munka Törvénykönyve tervezetét a Fidesz frakció, és ezt követően tesznek javaslatot annak módosítására - mondta a párt országgyűlési képviselője. Kara Ákos konkrétumokat nem említett, de azt hangsúlyozta, hogy a vitát kiváltó védett kor intézményét a frakció - összhangban a szociális konzultáció eredményével - elsődleges fontosságúnak tartja. Mint ismert, a múlt pénteken közzétett tervezet értelmében rendes felmondással fel lehetne menteni azokat a munkavállalókat, akiknek kevesebb, mint 5 évük van hátra az öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig.

Arra a kérdésre, hogy lát-e ellentétet a Nemzetgazdasági Minisztérium által kidolgozott tervezet és a frakció elképzelései között Kara Ákos úgy válaszolt: ez egy munkaanyag, amelyet lehet véleményezni.

A képviselő hangsúlyozta: a munkavállalói biztonság, a munkaadói háttér biztosítása, valamint a rugalmas munkaerőpiac egymást feltételező elvek, amelyek egyaránt szükségesek ahhoz, hogy új munkahelyek jöjjenek létre az országban. Hozzátette: azért van szükség az 1992-ben született Munka Törvénykönyve módosítására, mert az mára idejétmúlttá vált, a gazdasági környezet azóta jelentősen átalakult.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást