Megszűnhet a Budapest-központúság a felsőoktatásban

Infostart
2011. július 25. 09:20
A műszaki és a természettudományos képzésre jelentkezők számának emelkedése érdekében a készülő felső- és közoktatási törvényt úgy alakítják ki, hogy ezek a képzések keresettebbek legyenek - mondta Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár.

Az oktatási államtitkár szerint meg kell szüntetni a Budapest-központúságot a felsőoktatásban. Hoffmann Rózsa azt mondta: az első változások 2012 szeptemberétől lépnek életbe.

Dux László felsőoktatási helyettes államtitkár úgy vélekedett, bizonyos felsőoktatási intézmények feleslegesen versenyeznek más iskolákkal, ezért változtatni kell a képzések struktúráján, az intézmények szerkezetén és a finanszírozás rendszerén is.

Az oktatási államtitkár kiemelte: a műszaki és a természettudományos képzésre nagyjából ugyanannyi hallgatót vettek fel, mint az előző évben. Hoffmann Rózsa az InfoRádiónak elmondta: hogy ez a szám javuljon, a készülő felső- és közoktatási törvényt úgy alakítják ki, hogy ezek a képzések keresettebbek legyenek.

A felsőoktatási helyettes államtitkár azt mondta, hogy az idén a műszaki területre már valamivel többen jelentkeztek, mint ahányat fel lehetett venni, de ez a természettudományos területről még nem mondható el.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást