Az oktatási és foglalkoztatási politika mielőbbi felülvizsgálatát várja a kormánytól az MSZP

Infostart
2011. július 24. 13:16
A jelenlegi oktatási és foglalkoztatási politika mielőbbi felülvizsgálatát várja a kormánytól az MSZP. Az ellenzéki párt elnökségi tagja úgy fogalmazott: csak tudás alapú társadalommal és képzett munkavállalókkal lehet erős nemzetet építeni, de a jelenlegi kormányzati elképzelések erre nem alkalmasak.

Kunhalmi Ágnes szerint az oktatásra továbbra sem fordít a kabinet elegendő pénzt, a munkajogokat szűkíti, a vállalkozókat pedig az egykulcsos adóból eredő rossz rendszer miatt rákényszeríti, hogy bért emeljenek. A szocialista politikus szerint a nem megfelelő képzettségűek számára hosszú távon csak a megfelelő szaktudás megszerzése lehet a megoldás, mert ez teheti őket versenyképessé a munkaerőpiacon.

Mint mondta: őszig újra kell fogalmazni, hogy milyen tudásszinttel és készséggel kell rendelkeznie egy 14-15 éves gyermeknek, függetlenül attól, hogy szak- vagy felsőoktatásban kíván tovább tanulni. Az MSZP elnökségi tagja emlékeztetett: 2020-ra az Európai Unió tagállamaiban 12 millióval kevesebb olyan munkahely lesz, amely alacsony képzettségű munkavállalókat igényel.