Így szabják át a múzeumi kedvezményeket

InfoRádió / MTI
2011. július 19. 13:25
Változnak a múzeumi látogatókat megillető kedvezmények. Július 26-tól szűkül azoknak a köre, akik díjtalan belépésre jogosultak, ugyanakkor új kedvezmények lépnek életbe a családok számára.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkárságának tájékoztatása szerint megszűnik a díjtalan belépés a főiskolai és egyetemi oktatók, a közművelődési intézmények szakmai munkakörben foglalkoztatott dolgozói, valamint az állami fenntartású múzeumok állandó kiállításaira szervezeten érkező diákcsoportok számára.

A diákok félárú jegyet válthatnak, csakúgy, mint azok, akik legalább két, 18 év alatti hozzátartozójukkal kívánják megtekinteni a múzeumot. Továbbra is díjtalanul látogathatják a múzeumok állandó és időszaki kiállításait a 70 éven felüliek, valamint a közoktatásban dolgozó pedagógusok.

A szaktárca közleménye szerint elkerülhetetlen volt a szigorítás, mert eddig a látogatók csaknem fele ingyenesen, harminc százaléka pedig valamilyen kedvezménnyel juthatott be az intézményekbe, amelyeknek ugyanakkor az ingyenes jegyek után is meg kell fizetniük az áfát.