Fennakadásokat okozhat az új buszsáv

Infostart
2011. július 15. 15:18
Továbbra is zajlik a régi Budaörsi úton az újabb buszsáv kialakítása. A munkálatok első üteme szombaton ér véget, de jövő héten folytatják, emiatt fennakadások lehetnek. A 40-es és 240-es buszok gyorsabb haladását szeretnék elérni.

Ahogy arról már az InfoRádió korábban beszámolt, egy újabb buszsáv kialakítása zajlik a XI. kerületben, emiatt fennakadásokra kell számítani a következő egy hétben.

Az InfoRádió megkereste a Budapesti Közlekedési Központot, amely úgy tájékoztatott, hogy a gazdagréti elágazást megelőzően, a Virágpiac és a Gazdagréti út között, a régi Budaörsi úton alakítanak ki egy buszsávot, amely útszélesítéssel készül, így nem korlátozza majd a közúti kapacitást. A munkálatok még zajlanak: csütörtöktől aszfaltozási munkákat végeznek, emiatt időszakosan forgalomkorlátozásra, félpályás útlezárása lehet számítani. A munkákat július 20. 22. között folytatják.

Az intézkedéssel a 40-es és 240-es buszcsalád gyorsabb haladását szeretnék elérni. A beruházás 255 millió forintba került, egyelőre nem tudni nagyobb fennakadásról.

A környéken korábban már átadtak egy buszsávot: a Budaörsi úton üzembe helyezett útszakasz azonban hatalmas dugókat okozott, ezért Tarlós István főpolgármester utasítására felfüggesztették a buszsáv üzemeltetését. A 2009-es projekt uniós forrásokból valósult volna meg, de nem előzték meg teljes körű felmérések, ez okozhatta a több napos torlódást. Várhatóan ősztől újra üzembe helyezik.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást