Több állami információhoz is hozzáfért a Zömök Kft. - hetilapszemle

Infostart
2011. július 14. 10:51
A Heti Válasz legfrissebb száma azt írja, hogy a volt titkosszolgálati vezetők ügyének fő szála egy orosz érdekű céghez köthető, amely a "fideszeseket" szűrte volna ki a Nemzetbiztonsági Hivatalnál.

A Püski László által alapított Zömök Kft. a cikk szerint a szolgálatok személyi adatai mellett más állami információkhoz is hozzáfért. A férfit a lap Galambos Lajossal, a Nemzetbiztonsági Hivatal korábbi főigazgatójával ápolt bizalmas viszonya miatt már az Eclipse-nyomozás tavalyi indulásakor nemzetbiztonsági kockázatként azonosította.

A Figyelőben az olvasható: vitatható eredményekkel jár Magyarország génmódosítás-mentes státusza. Miközben ugyanis már itthon is régóta génmódosított takarmánnyal hizlalt állatok húsából készített élelmiszert eszünk, a látszatmentesség fenntartása versenyhátrányt okoz a gazdaságnak.

A génmódosítás ellen küzdő zöld szervezetek tiltakozásának mindenesetre újabb lendületet adtak a hatóság által felderített GMO-szennyezési esetek. Számos piaci szereplő azonban attól tart, már késő. Vasszigorral sem lehet megállítani a GMO térnyerését.

Hanganyag: Sigmond Árpád


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást