Enyhülést és jégesőt hoz a hidegfront

Infostart
2011. július 14. 11:46
Az esti, éjszakai órákban érkezhet meg a fővárosba az a hidegfront, amely a kánikula után felfrissíti a levegőt - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

A Kisalföldön 29-30 Celsius-fok körül alakul a hőmérséklet, de az ország nagy részén 33-38 Celsius-fok várható csütörtökön - közölte az InfoRádió által megkérdezett meteorológus. Jenki Szilvia szerint a délnyugati megyékben lesz a legmelegebb.

A sok napsütés mellett a Dunántúlon többször, másutt időnként növekszik meg erősen a gomolyfelhőzet. Kezdetben nyugaton néhol, majd főként a Dunántúlon elszórtan várható zápor, zivatar, helyenként jégeső is lehet. Az olykor élénk délkeleti, déli szél a Dunántúlon egyre több helyen északnyugatira, északira fordul, és elsősorban a Kisalföldön megerősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lesznek.

Jenki Szilvia elmondta: az esti, éjszakai órákban éri el a középső országrészt egy hidegfront, ami péntekre és szombatra felfrissíti a levegőt. Szombaton 27-28 Celsius-fok körül alakul a csúcshőmérséklet - tette hozzá.

A meteorológus kiemelte, hogy vasárnap melegebb lesz, de a jövő hét elején egy újabb hidegfront hatására ismét több fokkal lehűl a levegő.

Hanganyag: Farkas Dávid


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást