Pintér tárcája jól spórolt

Infostart
2011. július 8. 16:12
Gödöllő jó választás volt az uniós elnökségi események lebonyolításához - mondta Pintér Sándor belügyminiszter egy, a témában tartott háttérbeszélgetésen. Hozzátette: tárcája nagyjából 100 millió forintot spórolt a tervezett költségvetéshez képest.

Több szempontból is jó választás volt Gödöllő az uniós elnökségi találkozók lebonyolításához - mondta Pintér Sándor belügyminiszter. Kifejtette: a várost az autópályán gyakorlatilag a repülőtértől meg lehetett közelíteni, továbbá minimális forgalomkorlátozással el lehetett érni a kijelölt szállodákat a főváros szívéig.

Magyarországon egyébként 260 rendezvényt szerveztek a soros EU-elnökség kapcsán, amelyek biztosítása során Pintér Sándor szerint a rendőrség és a köztársasági őrezred hibátlanul látta el feladatát.

A belügyminiszter kitért arra is, hogy a jó szervezéssel, illetve azzal, hogy a tanácsadókat és a meghívottakat is buszokkal utaztatták, valamint az összes rendezvényre turista osztályon szállították a résztvevőket, a tárca spórolt is a tervezett kiadásokhoz képest. Százmilliós nagyságrendről van szó - tette hozzá.

Pintér Sándor hangsúlyozta, hogy a meghívottak elégedettek voltak, többen dicsérték is a precíz szervezést.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást