Módosult, de nem enyhült a lex West-Balkán

Infostart
2011. július 6. 16:55
Több ponton módosult a zenés-táncos rendezvényekre vonatkozó kormányrendelet. A Belügyminisztérium szóvivője az InfoRádiónak azt mondta, hogy ezek a módosítások nem gyengítik a rendeletet.

A rendelet a három halálos áldozatot követelő West-Balkán-tragédia után született, és szigorította a rendezvények szervezésére vonatkozó előírásokat - emlékeztetett a Belügyminisztérium szóvivője.

A Nagy Linda hozzátette, hogy hat kisebb módosításról van szó, amelyet a rendelet kihirdetése óta eltelt 90 napos türelmi idő alatt a szakmai és a társadalmi szervezetek javaslatainak és a tapasztalatoknak a figyelembe vételével készítettek.

A módosítások egyike pontosítja, hogy zenés, táncos rendezvény fogalma alatt olyan, rendszeres vagy alkalmi, nyilvános, tehát nem zártkörű, élő zenét játszó fellépőkkel vagy lemezlovasokkal megtartott rendezvényeket ért a jogalkotó, amelyre nem kell külön jegyet váltani, illetve ülőhellyel rendelkezni.

A rendelet a szervezőktől nem vár el szakképzettséget, és a környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi felügyelőség eljárására sincs szükség a szórakozóhelyek megnyitásához.

Az egyik fontos módosítás szerint a szabadtéri rendezvényeknél mégsem kell kérni a meteorológiai szolgálat előrejelzését, helyette csak "viharos időjárás esetére vonatkozó intézkedési tervvel" kell rendelkezniük.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást