Óvodákat és iskolákat vesznek át az egyházak

Infostart
2011. július 4. 06:54
Az új tanévtől várhatóan 82 önkormányzati óvoda és iskola kerül át egyházi fenntartásba, vagyis szeptembertől mintegy 25 százalékkal növekszik az egyházi fenntartású intézmények száma - írja a Magyar Nemzet az oktatási államtitkárság adataira hivatkozva. 53 óvodát és iskolát a katolikus egyház veszi át. A reformátusok tizenkettőt, a baptisták hatot, az evangélikusok és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség ötöt-ötöt.

A Népszabadság arról ír, hogy nehéz megszabadulni a háztartási PB-palacktól. A lap több mint egytucatnyi csereptelepet keresett meg, de csak egyet talált, ahol nem utasították el az átvételt. A forgalmazók és partnereik - főként a tartályok ártalmatlanításának költségei miatt - nem törik magukat az üres palackokért, pedig január óta rendelet kötelezi őket az átvételre. A bányafelügyelet hamarosan szigorú ellenőrzésbe kezd a telepeken, hogy kiderüljön, teljesítik-e a rendeletben előírtakat.

A Napi Gazdaságban arról olvashatnak, hogy a magyar gazdaság fontos mutatói a világgazdaság enyhülésével párhuzamosan javulnak, de a helyzet összességében nem jobb, mint a kormányváltáskor volt. A GKI havi elemzése szerint a belföldi kereslet visszaesése véget ért, a második félévben bővülhet.

Májusban az Európai Unió 19 országában csökkent a munkanélküliség az egy évvel korábbihoz képest - áll a Portfolio.hu írásában. A legnagyobb javulást a balti országok érték el, ezek igen magas, 20% körüli munkanélküliségi rátáról indultak, de az élbolyban van Magyarország, Németország és Szlovákia.

A Pénzcentrum.hu cikke szerint a Lakástakarék-pénztárak előtt ez év januárjától megnyílt az út egy olyan konstrukció megalkotása előtt. Az új szabályozási környezetnek köszönhetően ezek részesedése a jelzáloghitel piacon már 10 százalék fölött jár, legalábbis, ami az új folyósításokat illeti.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
LAPSZEMLE 1
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
LAPSZEMLE 2
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
GAZDASÁGI LAPSZEMLE
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást