Kivel üzleteljünk Kínában?

Infostart
2011. július 4. 15:15
Túl kicsi Magyarország ahhoz, hogy Kínával mint országgal akarjon üzletelni - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Magyar Külügyi Intézet munkatársa, aki hozzátette: a magyar vállalatoknak inkább egy tartománnyal, vagy egy nagyobb várossal kellene üzletet keresniük.

Kínába szinte bárhova érdemes elmenni üzletet kötni - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Matura Tamás, aki hangsúlyozta: ennek ellenére küzdeni kell, és egyre több szakértő hangoztatja, hogy hibás az a megközelítés, miszerint Magyarországnak Kínával országos szinten kellene üzleti lehetőségeket keresnie.

Nagyon kicsik vagyunk, ezért jobb iránynak tűnik, hogy egy tartománnyal, vagy annál is kisebb közigazgatási egységekkel, a városokban működő cégekkel próbájlunk üzletet kötni - emelte ki a Magyar Külügyi Intézet munkatársa, aki szerint ezek azok a méretek, amelyek összehasonlíthatók a 10 milliós magyar piaccal.

Rá kell közelíteni egy kisebb kínai térségre, és a magyar vállalatoknak ottani cégekkel kell próbálniuk együttműködési lehetőséget találniuk.

Az országos méretekben működő kínai cégek a magyaroknak túl nagyok, gazdasági és pénzügyi lehetőségek tekintetében is - mondta a szakértő.

A teljes beszélgetést meghallgathatja, ha ide kattint.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást