Fellélegezhetnek a taxisok

Infostart
2011. július 4. 19:14
A múlt héten nyílt levélben fordult a Taxi Gépkocsivezetők Független Szakszervezete Tarlós István főpolgármesterhez, azt kérve, hogy vizsgálja felül a Fővárosi Közgyűlés által elfogadott 50 százalékos drosztdíj-emelést. A főváros által kijelölt illetékes szerint ugyanakkor a rendeletet Tarlós István főpolgármester már korábban visszavonta.

A Főpolgármesteri Hivatal által kijelölt illetékes, Komáromi Endre, a Fővárosi Taxiállomásokat Üzemeltető Kft vezetője elmondta: Tarlós István főpolgármester visszavonta a Fővárosi Közgyűlés drosztdíj-emelési határozatát, így 2011-ben nem emelkedik a taxisok ezen kiadása.

Fárbás Tibor, a Taxi Gépkocsivezetők Független Szakszervezetének alelnöke az InfoRádióban korábban arról beszélt, hogy a drosztdíj-emelésből befolyó összeget a főváros költségvetése a Taxi Állomás Kft. költségvetésének racionalizálásával válthatná ki.

Komáromi Endre ezzel kapcsolatban elmondta: a Fővárosi Taxiállomásokat Üzemeltető Kft. megszűnik, feladatkörét 2012. január 1-től a Budapesti Közlekedési Központ veszi át. Hozzátette: a Budapesti Közlekedési Központhoz minden közlekedéssel foglalkozó fővárosi cég, így például a parkolást, a behajtási engedélyeket kiállító cég feladatkörét átveszi, ezzel hozva létre egy közös budapesti közlekedési kasszát.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást