Rémálom és fantázia - összecsapás a Semmelweis-terv kapcsán

Infostart
2011. június 30. 21:52
Az MSZP-s Horváth Csaba cinikusnak és hazugnak tartja a szerdán életbe lépett Semmelweis-tervet. Szócska Miklós egészségügyi államtitkár szerint azonban a szocialista politikusnak túl élénk a fantáziája.

Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakciójának vezetője szerint a Semmelweis-terv nem ad megoldást az egészségügy valódi problémáira, így nem kezeli az orvos-elvándorlást vagy az ápolók pályaelhagyását.

"El akarják vonni a főváros 12 önkormányzati tulajdonú kórházát, és a korábbi kormányhatározatokból, előterjesztésekből továbbra is az tűnik ki, hogy a matematika nyelvére lefordítva 12 önkormányzati kórházból, annak a kétharmadát bezárva, nagyjából nyolc ajtajára kerülhet lakat, amit mi nem tudunk elfogadni, és felszólítjuk Tarlós Istvánt és Orbán Viktort, hogy az egészségügy felszámolását képező terveiket gondolják újra, ezt a rémálmot pedig vonják vissza" - fogalmazott.

Horváth Csaba kórházbezárásokról szóló nyilatkozatára Szócska Miklós egészségügyi államtitkár a következőképp reagált: "mindig tiszteltem a fantáziáját".

A kormány által elfogadott Semmelweis-tervről egyébként korábban Szócska Miklós úgy fogalmazott: funkciót válthatnak egészségügyi intézmények, de nem szűnik meg egyik sem.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást