Nőhet a kormánytisztségviselők száma

Infostart
2011. június 30. 19:20
Az önkormányzati reform kialakításakor újabb feladatokat kaphat a közigazgatás, ezért nőhet a kormánytisztviselők száma - mondta a közigazgatási és igazságügyi miniszter az "Úton a jó állam kialakítása felé Magyarországon" című konferencián. Navracsics Tibor arról is beszélt, hogy 2013-tól nyithatnak a járási szintű közigazgatási hivatalok.

A jó állam feladata, hogy a polgárokat és a nemzet érdekeit szolgálja - kezdte beszédét a közigazgatási és igazságügyi miniszter. Navracsics Tibor kiemelte, hogy az elmúlt félévben sikerült megteremteni az ügyfélbarát és hatékony ügyintézést.

Gál András Levente közigazgatási államtitkár kiemelte, hogy zajlik a fiatalok közigazgatási ösztöndíjprogramja, amelynek keretében hamarosan külföldön képezhetik magukat, továbbá folyik a köztisztviselői egyetem előkészítése is. Hozzátette: az elmúlt évekhez képest nőtt a közigazgatásban dolgozók elkötelezettsége.

A közigazgatási és igazságügyi miniszter kulcsfontosságúnak nevezte az önkormányzati reformot, amely a szaktárca feladatainak jelentős bővülésével jár. Navracsics Tibor hangsúlyozta, hogy ezzel ugyan nőni fog a kormánytisztviselők száma, de a kellő létszámot belső átcsoportosításokkal fogják biztosítani.

Navracsics Tibor bejelentette, hogy a tervek szerint 2013 januárjában állhatnak fel a járási kormányhivatalok és kormányablakok.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást