Legközelebb meg is béníthatják a forgalmat a demonstrálók

Infostart
2011. június 30. 12:20
Országszerte negyven helyszínen, 1200-nál is több gépkocsival zártak le félpályásan utakat szerdán a szakszervezeti demonstrálók. Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezet főtitkára elítélte a Fidesz-frakció közleményét, amelyben azt írták: az útzárakat szervezők nem akarnak dolgozni, és másokat is akadályoznak a munkába jutásban.

Sikeresnek és példaértékűnek értékelte a szerdai országos félpályás útlezárási akciót a Független Rendőr Szakszervezet főtitkára. Pongó Géza elmondta: úgy érzik, hogy a társadalom is mellettük volt.

A Fidesz-frakció közleményben reagált a demonstrációra. Ebben azt írják: az útzárat és a demonstrációkat szervezők ismét bebizonyították, hogy nem akarnak dolgozni, és politikai céljaik érdekében attól sem riadnak vissza, hogy a munkába jutásban másokat is akadályozzanak. Erre reagálva Pongó Géza azt mondta: felháborítónak tartják a közleményt, és tiltakoznak ellene.

Pongó Géza közölte: részt vesznek a július 4-i konzultáción a kormánnyal. Hozzátette: amennyiben nem sikerül megállapodniuk, újabb, még nagyobb szabású demonstrációt tartanak, amelyben a forgalmat nemcsak lassítani, hanem megbénítani is tudják majd.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást