220 ezer rokkantnyugdíjas jogosultságát ellenőrzik

Infostart
2011. június 28. 07:20
A kor és az egészségkárosodás súlya alapján mintegy 220 ezer rokkantnyugdíjas jogosultságát ellenőrzi majd a kormány - közölte Pósfai Gábor, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal főigazgatója.

Pósfai Gábor elmondta: a vizsgálatok célja, hogy hasznosítsák a rokkantnyugdíjasok megmaradt munkaképességét. A főigazgató arról is beszélt, hogy nem a jogosulatlanságot ellenőrzik, mert a régi szabályok szerint mindenkinek jár rokkantnyugdíj, akinek megítélték.

A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal főigazgatója szerint a munkaerőpiacon szükség van a megváltozott munkaképességű alkalmazottakra, sok helyen nem találnak ilyen munkaerőt. Pósfai Gábor kiemelte, hogy éves szinten több százmilliárd forintba kerül az államnak rokkantnyugdíjak folyósítása.

A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal főigazgatója beszélt arról is, hogy reményei szerint minél több rokkantnyugdíjasnak találnak olyan munkalehetőséget, amelyet a meglévő egészségkárosodással el lehet látni. Pósfai Gábor hozzátette: ehhez persze olyan munkahelyekre van szükség, ahol foglalkoztatni tudják a megváltozott munkaképességű embereket.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást