Új zászlója lehet Budapestnek

Infostart
2011. június 22. 08:30
Egyebek mellett a Heim Pál Gyermekkórház idei működési feltételeinek biztosításáról és a sztomatológiai intézethez önkormányzati biztos kijelöléséről dönthet ma a Fővárosi Közgyűlés.

Várhatóan dönt ma a Fővárosi Közgyűlés Budapest címeréről és zászlójáról. Tarlós István főpolgármester előterjesztése szerint a címer nem változna, csak a zászló, amely fehér lenne, a honvéd zászlókhoz hasonló piros és zöld háromszögekkel a szélein, közepén az új budapesti címerrel. Az előterjesztés a zászló rúdjáról is rendelkezik, ez lándzsahegyben végződik, és maga a rúd aranyszínű.

A Fővárosi Közgyűlés napirendjén több együttműködési megállapodás elfogadás is szerepel, így Budapest Önkormányzata a Corvinus Egyetemmel, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel, és a Semmelweis Egyetemmel kötne ilyen szerződést.

Szerepel a közgyűlés napirendjén az idei falfirka-mentesítési program, többletfinanszírozás biztosítása a zöld felületi program végrehajtására, és a közforgalmú folyami révek és kompok felújításának támogatása.

Ezen kívül szerepel a napirenden többek között a Heim Pál Gyermekkórház idei működési feltételeinek biztosításáról szóló döntés, a Központi Sztomatológiai Intézet likviditási helyzetének rendezése, és önkormányzati biztos kijelölése.

A Fővárosi Önkormányzat ma dönthet az Operettszínház és a Trafó közfeladatinak átadásáról a magyar államnak. A Vidámpark tőkehelyzetének rendezéséről is dönthetnek a városatyák.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást