Mesterházy: Nincs visszafordíthatatlan döntés

Infostart
2011. június 21. 08:31
Az MSZP elnöke szerint nem kell minden kormányzati intézkedést megváltoztatni. Mesterházy Attila az InfoRádió Aréna című műsorában azt nem árulta el, hogy kormányváltás esetén az Orbán-kabinet eddigi intézkedéseiből mit tartana meg.

Nem lehet mindenre azt mondani, hogy az ördögtől való - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az MSZP elnöke arra a kérdésre, hogy kormányváltás esetén mit változtatnának meg.

Mesterházy Attila szerint nem korrekt azt mondani, hogy egy kormány mindig mindent rosszul csinált, ezért sohasem kell minden intézkedést megváltoztatni. Van olyan döntés, amit a kényszer szült, és van olyan is, amit érdemes folytatni - tette hozzá.

A pártelnök már tudja, de nem árulta el, hogy kormányra kerülésük esetén mit kezdenének azokkal a törvényekkel, amelyek a jelenlegi kabinet politikáját betonozzák be.

"Van, amelyik meglepően egyszerű, de van olyan, ami nehezebb. Nincs visszafordíthatatlan döntés" - fejtette ki Mesterházy Attila.

Az MSZP elnöke az új alaptörvényt keményebb diónak tartja, de azt mondta, alkotmányjogászoknak erre is van megoldási javaslata. Hozzátette: abban bízik, hogy a következő kormánynak is lesz kétharmados többsége.

A teljes interjút meghallgathatja, ha ide kattint.

Hanganyag: Exterde Tibor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Mesterházy Attila 1.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Mesterházy Attila 2.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást