Polt: Jó a Btk. módosításának iránya

Infostart
2011. június 20. 14:57
Polt Péter szerint jó a Büntető-törvénykönyv tervezett módosításának iránya. A legfőbb ügyész a kétnapos Európai Igazságügyi Hálózat rendezvény megnyitóján ugyanakkor hozzátette: nagyon sok függ ugyanakkor a módosító indítványoktól.

A magyar uniós elnökség keretében, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium és az EUROJUST szervezésében tartanak kétnapos Európai Igazságügyi Hálózat plenáris ülést Budapesten.

A büntető ügyekben működő hálózat rendezvényén részt vesznek uniós bírák, ügyészek és igazságügyi minisztériumi tisztviselők.

Nyitóbeszédében Répássy Róbert, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium igazságügyért felelős államtitkára elmondta: az európai uniós büntető igazságszolgáltatás gyakran szembesül olyan üggyel, amelyben több tagállam is rendelkezik a büntetőeljárás lefolytatásához joghatósággal.

Az államtitkár két, az Unió számára fontos gyakorlati témakört emelt ki: az ítéletek elismerését és a bűnügyi nyilvántartók közötti adatcserét.

Répássy Róbert a hamarosan véget érő magyar uniós elnökség jogi együttműködési munkáját nagyon sikeresnek értékelte. Mint mondta: a spanyol - magyar - belga elnökségi trió már eddig is nagyon jó hatékonysággal működött együtt ezen a téren.

A rendezvényen jelen volt Polt Péter legfőbb ügyész is, aki a megnyitó előtt újságírói kérdésre elmondta: a Büntető-törvénykönyv tervezett módosításának iránya jó. Hozzátette: nagyon sok függ ugyanakkor a módosító indítványoktól.

Az előzetes letartóztatásba helyezettek egy-kétnapos ügyvédi eltiltásáról a legfőbb ügyész azt mondta: vannak rá nemzetközi példák.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást