Hoffmann Rózsa kilátásba helyezte lemondását - lapszemle

Infostart
2011. június 20. 07:25
Kilátásba helyezte lemondását a miniszterelnöknél Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának oktatási államtitkára az Index információi szerint.

A portál úgy tudja, hogy Hoffmann Rózsa jelezte, nem érez elég támogatottságot munkája folytatásához. Az Index emlékeztet arra, hogy Hoffmann Rózsát két hete súlyos erkölcsi vereségként érte az, hogy a Fidesz etikai bizottsága nem állt mellé az oktatásügy fennhatóságáért indított csatájában. A KDNP-s államtitkár példátlan módon koalíciós társa, a Fidesz alelnöki posztját betöltő Pokorni Zoltán ellen kezdeményezett eljárást, de az etikai testület nem találta megalapozottnak a vádjait.

A Népszabadság azt írja, hivatali visszaélés miatt feljelentették az összes rendőrt és rendőri vezetőt, akik Hajdúhadházon idén áprilisban a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület egyhetes járőrözése során intézkedtek, jogsértések és rendőri túlkapások miatt. A nyomozásnak még nincs gyanúsítottja és tanúkihallgatások sem történtek.

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke, Debrecen polgármestere a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta, hogy ősszel, az önkormányzati törvény módosításakor kezdeményezni fogja, hogy tíz évre veszítse el választhatóságát az a polgármester és önkormányzati testület, amelyiknek a hivatali idejében az önkormányzata adósságrendezési eljárás alá esik. Arról is beszélt, hogy polgármester és képviselőtestület mindenhol lesz, de hivatalra nem mindenhol van szükség.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy az iskolaszünet kezdetével valósággal özönlenek a fiatalok a munkaerő-közvetítőkhöz. A legtöbben a fővárosban, vagy az ország nyugati felében tudnak elhelyezkedni, viszont mindenhol kevesebb a munkalehetőség.

A Portfolio.hu azt írja, úgy tűnik nincsenek egyedül a bajba jutott magyarországi devizahitelesek. Nehéz időszakot élnek át ugyanis azok a lengyel adósok is, akik korábban svájci frank alapú hitelt vettek fel, miután az alpesi deviza a lengyel zloty ellenében is szárnyal. Egyes elemzők szerint sok jóra nem számíthatnak ők sem.

Hanganyag: Litauszky Balázs


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást