Csizmadia: Az MSZP 21 éve itt véget ér

Infostart
2011. június 20. 06:11
Várhatóan az MSZP-t mai állapotából nem lehet életre kelteni - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Csizmadia Ervin. A Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója azt tartaná üdvösnek, ha a balliberális térfélen létrejönne egy alternatív párt.

A következő időszak kihívása az, hogy a Fidesszel szemben lesz-e egy életképes, nagy váltópárt - monda az InfoRádió Aréna című műsorában a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója. Csizmadia Ervin szerint az LMP, a Jobbik, és jelenlegi állapotában az MSZP sem tűnik erre esélyesnek.

A magyar pártrendszer további átalakulás előtt áll, és ez szükséges lenne ahhoz, hogy megújuló politika legyen, ugyanis a mostani kínálat ehhez nem elég - fejtette ki.

Csizmadia Ervin kiemelte: az MSZP-t valószínűleg a mai állapotából nem lehet életre kelteni. Lehetnek belső egyezségek, de nem lesz a dolog őszinte, és mindenki érzi, hogy ez nem elég ahhoz, hogy érdemi hatást gyakoroljon a magyar belpolitikára - tette hozzá.

A politikai elemző azt tartaná üdvösnek, ha a balliberális térfélen létrejönne egy alternatív párt. Nem indokolható álláspont az, hogy a baloldalon egy nagy párt létezik, ugyanis nincs elég vonzereje - hangsúlyozta.

Az MSZP-nak nem az egységet kellene erőltetni, hanem azon kellene gondolkodni, hogy milyen alternatívák vannak, ugyanis az MSZP elmúlt 21 éve itt véget ér - vélekedett Csizmadia Ervin.

A teljes interjút meghallgathatja, ha ide kattint.

Hanganyag: Kocsonya Zoltán