Nátrán: Az eszközkezelő egy szociális probléma megoldásában segít

Infostart
2011. június 16. 10:05
A Nemzeti Eszközkezelőnek októberig fel kell állnia - közölte az InfoRádió Aréna című műsorában a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára. Nátrán Roland hozzátette: a szükséges jogszabályokat a kormány döntése értelmében július 31-ig meg kell alkotni.

Legkésőbb október elsejére fel kell állnia a bajba jutott devizahitelesek megsegítését célzó Nemzeti Eszközkezelőnek - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára.

Nátrán Roland emlékeztetett, hogy az eszközkezelő nem a banki portfóliók kitisztításában segédkezik, hanem egy szociális probléma megoldásában, ezért fordulhat elő, hogy nyomott áron veszik meg az ingatlant.

A helyettes államtitkár megerősítette, hogy az eszközkezelő létrehozásához szükséges jogszabályokat a kormány döntése értelmében július 31-ig meg kell alkotni.

Nátrán Roland kiemelte: az árfolyamvédelmi konstrukció célja, hogy biztosítsa a havi törlesztőrészletek stabilitását és kiegyenlítse az extrém árfolyamváltozásból fakadó kockázatot. A gyűjtőszámlán összegyűlt összeget vissza kell fizetni az adósoknak, erre egy kedvező feltételekkel nyújtott forinthitel vonatkozik -

A devizahiteleseket segítő törvényjavaslat a lakás elvesztésének megelőzését célozza, így az mindegy, hogy valaki lakás célú vagy szabad felhasználású, jelzálog fedezetű hitelt vett fel, a fontos az, hogy a konstrukció az ingatlan megtartását segítse elő - fejtette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Nátrán Roland 1.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Nátrán Roland 2.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást