Baka András nem bírál el vezetői pályázatot

Infostart
2011. június 16. 18:40
Nem bírálja el a Legfelsőbb Bíróság elnöke a Fővárosi Bíróság elnöki posztjára benyújtott pályázatokat. Baka András a kinevezési moratóriumára vonatkozó törvényjavaslatra hivatkozva döntött így - mondta az InfoRádiónak Szűcs Péter, a Legfelsőbb Bíróság szóvivője.

A döntés érinti a Fővárosi Bíróság és a Vas Megyei Bíróság elnöki, valamint a Veszprém Megyei Bíróság elnökhelyettesi posztjára pályázókat.

Szűcs Péter, a Legfelsőbb Bíróság szóvivője az InfoRádióban elmondta: Baka András az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnökeként - bár erre a törvény nem kötelezi - egy tanácsadó testületet kért fel a meghallgatások elősegítésére. A pályázókat meghallgatta, ám döntés nem született.

Baka András tiszteletben tartotta annak az Országgyűlés előtt fekvő törvényjavaslatnak a politikai céljait, amely a többi között 2012. január 1-ig leállítaná az igazgatási vezetők kinevezését.

A szóvivő hozzátette: mivel az érintett bíróságok nehéz helyzetbe kerültek, a főbíró a közeljövőben olyan ajánlásokat fogalmaz meg, amelyekkel orvosolni lehet a kialakult helyzetet.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást