Előzhetnek a táppénzesek az orvosnál - lapszemle

Infostart
2011. június 15. 07:40
A Népszabadság szerint a kormány kötelezné az egészségügyi szakellátást, hogy a rendelési idő legfeljebb 60 százalékát az aktív dolgozók soron kívüli vizsgálatára tartsák fenn. Felgyorsulhat őszig a nyomozás a fővárosnál, az önkormányzati cégeknél és beruházásoknál folyó eljárásokban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője a Magyar Nemzettel.

A Népszabadság szerint a kormány kötelezné az egészségügyi szakellátást, hogy a rendelési idő legfeljebb 60 százalékát az aktív dolgozók soron kívüli vizsgálatára tartsák fenn. A várhatóan júliustól hatályos szabálytól a

kabinet azt reméli, hogy ha a táppénzen töltött összes időszak akár csak egyetlen nappal is megrövidül, az elvileg akár 2,8 milliárd forint megtakarítással is járhat. A Népszabadság szerint, miután már ma is meglehetősen sokat kell várakozni a szakrendeléseken, az inaktívaknak meghagyott negyvenszázalékos rendelési időben az orvosok képtelenek lesznek megbirkózni a nyugdíjasok, a munkanélküliek, a gyeses anyák és a diákok ellátásával.

Felgyorsulhat őszig a nyomozás a fővárosnál, az önkormányzati cégeknél és beruházásoknál folyó eljárásokban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője a Magyar Nemzettel. Horváth Katalin Fanni elmondta: újabb gyanúsítások várhatók a Főtáv Zrt. ügyében egy éve indult eljárásban. Ugyancsak bővülhet a gyanúsítottak köre a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nél indított nyomozásnál, amelynek hűtlen kezelés és vesztegetés miatt jelenleg 11 gyanúsítottja van. A Margit híd felújítása ügyében indított nyomozásban azt vizsgálják, történt-e az Európai Unió pénzügyi érdekeit sértő bűncselekmény. Horváth Katalin Fanni arról is beszélt, hogy a 4-es metró tanácsadói szerződései mellett a beruházást is vizsgálják hűtlen kezelés gyanújával.

Az Index arról ír, hogy már csak négy olyan ország van a világon, ahol nem a Facebook a legnépszerűbb közösségi szájt. Az alapító Mark Zuckerberg szerint a felhasználók száma garantáltan eléri majd az egymilliárdot, vagyis nemsokára az összes netező fele használja a Facebookot. A növekedés azokban az országokban a leggyorsabb, ahol még újdonságnak számít a szájt, az amerikaiak, a kanadaiak és az angolok közül viszont egyre többen hagyják el a közösségi oldalt.

A fegyveres testületek a kormány által még tavasszal elhatározott 250 milliárd forintos költségvetési zárolás legnagyobb vesztesei - írja a Napi Gazdaság a Költségvetési Felelősségi Intézet Budapest által nyilvánosságra hozott adatok alapján. A napilap emlékeztetett arra, hogy a civil szervezet - amely a volt Költségvetési Tanács egykori elemzőiből alakult - beperelte a Magyar Államkincstárt az adatok megismerhetősége érdekében. Az adatsor szerint a zárolás legnagyobb vesztese a honvédség, ahonnan 23 milliárd forintot vonnak el. A rendőrség 222 milliárdos büdzséjéből 19 milliárdot zároltak.

A Portfolio.hu-n interjút olvashatnak Erdős Mihállyal, a Generali-Providencia Biztosító nemrég kinevezett elnök-vezérigazgatójává. Az új pozícióját július 1-jén elfoglaló szakembert tervei mellett arról is beszél, hogy mit hoz az adó- és nyugdíjrendszer reformja, vagy éppen a devizahitelek árfolyamrögzítése a biztosítási piacon. Erdős Mihály a szakportálnak elmondja, hogy mit kezd megcsonkított nyugdíjpénztárával a biztosító.

A Pénzcentrum.hu arról közöl cikket, hogy megkezdődött az idei viharszezon Magyarországon, és a szakértők szerint a magyar lakosságnak is meg kell barátkoznia a szélsőséges időjárással, ezért fontos, hogy ha már nem tudjuk elkerülni a bajt, legalább az elszenvedett kárt mérsékeljük. El kell dönteni, mit akarunk biztosítani, mi ellen akarunk védelmet. Ha van már biztosításunk, át kell számolni, vajon az mire alkalmas és mire nem. A választás megkönnyítése érdekében a Pénzcentrum június 21-től egy héten át vagyonbiztosításról szóló cikksorozatot tesz közzé.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást