Nagyon vigyázzunk a párkereső oldalakkal! - Hetilapszemle

Infostart
2011. június 9. 13:27
A Heti Válasz arról ír, hogy a Magyarországon ingatlant vásárló külföldiek közül harmadik helyre jöttek fel a hollandok. A Figyelőben a párkereső oldalakkal kapcsolatban figyelmeztet: nem árt az óvatosság!

A Heti Válasz arról ír, hogy a Magyarországon ingatlant vásárló külföldiek közül harmadik helyre jöttek fel a hollandok. Kihalófélben levő falvakban vásárolnak romos házakat, a helyiek pedig nem értik, mit akarnak itt. Ölvediné Gálosi Mária, Szentkatalina polgármestere azt mondta, hogy tíz év alatt harmadával csökkent a település lélekszáma, aki tud, menekül. Százhuszonhat lakóra jut húsz holland tulajdonú ház, és miközben a magyarok mindent megtesznek, hogy kijussanak Hollandiába dolgozni, a németalföldiek idejönnek. Robert Kemkers, már helyi lakos úgy véli, hogy a hollandok tudják a választ: ez a hely szebb mindennél. A Magyarországon ingatlant vásároló külföldiek közül a harmadik legnépesebb náció a hollandoké. 2011 óta 3700 házat vásároltak, az itt élő németalföldiek száma nagykövetségük szerint az ötezret is elérheti. Többen vannak, mint a magyarországi görögök, szlovének vagy ruszinok. Mégsem lehet azt állítani, hogy itt élnek, a legtöbben ugyanis nyaralónak vásárolnak házat, télen holland nagyvárosokban laknak. A szeles Hollandiából olyan országban érkeznek, ahol már áprilisitól kint ülhetnek a teraszon. Egy nap alatt ide lehet érni kocsival, és olcsók az ingatlanok.

A Figyelőben arról olvashatnak, hogy az orosz gyökerű Badoo.com itthon két hónap alatt a legnépszerűbb párkereső oldal lett, de több hasonló ismerkedős közösségi portál is akad. Nem árt azonban az óvatosság; aki egyszer rászokik, később nehezen szabadul. Több kellemetlen következménnyel jár az ilyen és hasonló oldalak használata: kéretlen levelek áradatát zúdítják a felhasználókra. A spam hullámokban érkezik, a többi között olyan szöveggel: Laci meghívott, hogy csatlakozz a legtrendibb új közösségi oldalhoz. A csábításnak pedig könnyű bedőlni; elég egy egyszerű regisztráció, és máris kellemetlen helyzetek lavinája indulhat el. A látogatottsági adatok persze imponálóak. A Ciprusra bejegyzett, de a Londonban irodát bérlő cégnek a nemzetközi oldalán 180 országban 118 millió felhasználója van. Bár a magyar nyelvű változat csak február óta érhető el, már több mint fél millióan regisztráltak, és a látogatottsági adatok szerint Magyarországon a legnépszerűbb társkereső oldal lett.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást