Kinek fájhat a Semmelweis-terv?

Infostart
2011. június 9. 09:42
A Semmelweis-tervben szereplő átalakítások végrehajtása fájhat egyes intézményeknek, orvsoroknak, és akár a betegeknek is nehézségeket okozhat - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Szócska Miklós egészségügyi államtitkár, aki szerint építési telkekkel vagy szolgálati lakásokkal kellene az önkormányzatoknak ösztönözniük a rezidensek letelepedését.

Szócska Miklós egészségügyi államtitkár az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, hogy a Semmelweis-tervben szereplő átalakítások végrehajtása fájhat egyes intézményeknek az erőforráskoncentráció miatt, az orvsoroknak, mert lehet, hogy valamennyivel messzebb kell utazniuk ahhoz, hogy a szakmájukat gyakorolják, és akár a betegeknek is nehézségeket okozhat, mert rögzített betegút lesz egy térségen belül.

Az államtitkár szerint fájhat a beszállítóknak is, amelyek nem egyedi alkuk mentén szállítanak majd be egy intézményekbe, mert azok tudatosan, a méretgazdaságosságra törekedve kemény áralkuban szerzik be a jövőben a termékeket.

Szócska Miklós arról is beszélt, hogy dolgoznak azon, hogyan állítható növekedési pályára az egészségügy, erről folyamatosan tárgyalnak az intézményekkel. Fontos, hogy még ebben az uniós ciklusban fel tudják használni az eu-s forrásokat.

Építési telkekkel vagy szolgálati lakásokkal kellene az önkormányzatoknak ösztönözniük a rezidensek letelepedését Szócska Miklós szerint, aki úgy véli: ha ezt szervezett formában kínálják fel nekik, "lehet, hogy eggyel beljebb leszünk".

A problémának csak egy része azonban a pénzkérdés, bár nem tagadom: a pénz döntő fontosságú - fogalmazott az államtitkár, aki hangsúlyozta: a munkával és a státusszal való megelégedettség is fontos.

A teljes beszélgetést meghallgathatja, ha ide kattint.

Hanganyag: Exterde Tibor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Szócska Miklós 1
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Szócska Miklós 2
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást