Nem lesz több pláza a belvárosban?

Infostart
2011. június 3. 06:05
Ha rajtam múlik, Budapest belvárosában nem lesz több pláza - mondta az InfoRádiónak a múlt héten kinevezett új országos főépítész. Nagy Ervin elárulta: egy Építész Kerekasztal létrehozásán dolgozik, hogy konszenzust alakítson ki a szakmával arról, merre menjen az ország.

Átlátható, tisztességes és nyílt rendszer felállítását tartja fontosnak a múlt héten kinevezett országos főépítész. Nagy Ervin az InfoRádiónak elmondta: olyan tervekre van szükség, amelyek a széles közösség számára elfogadhatóak.

Az egyensúly megtalálása a fontos - emelte ki a főépítész, aki beszélt arról is, hogy a budapesti belvárost meg kellene tartani, egy-két delikát épülettel gazdagítani.

Nagy Ervin hangsúlyozta: ha rajta múlik, akkor Budapest belvárosában nem épül több bevásárlóközpont. A főépítész nem érti, hogy miért kellett Buda központjába plázát felhúzni, hiszen például Bécsben vagy Párizsban sincs ilyen.

Nagy Ervin egy Építész Kerekasztal felállításán dolgozik, hogy konszenzus alakuljon ki a szakmában arról, merre menjen az ország.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást