Éhséglázadás küszöbén? - Hetilapszemle

Infostart
2011. június 2. 12:25
A Figyelő a szociális ellátások átalakításáról ír. A Heti Válasz arról számol be, hogy egyes határ menti falvakban már a föld 60-80 százaléka idegen kézen van.

A Figyelő a szociális ellátások átalakításáról ír. A lap szerint sürgősen át kell alakítani a közfoglalkoztatás rendszerét, mert az idén fele annyi pénzből fele annyi embernek tudnak munkát adni, mint tavaly. Matolcsy György gazdasági miniszter a héten csak adminisztratív jellegű változásokat jelentett be. Lehet, hogy újabb forrásokat is átcsoportosítanak e célra, de az már biztos, hogy a kormány 2012-től jókorát vág a szociális ellátásokon. Pedig jelenleg is már több százezren éheznek Magyarországon. Szakértők éhséglázadásra figyelmeztetnek.

A Heti Válasz azt írja, a külföldiek földvásárlásának tilalma ellenére megállíthatatlan az osztrák terjeszkedés a határszélen, egyes falvakban már a föld 60-80 százaléka idegen kézen van. Mindez részben jogi kiskapuk kihasználásával, részben jogsértésekkel, részben magyar strómanok közbeiktatásával történt. A birtokosok között olyan nagyvadak is akadnak, mint a Gripen-lobbistaként elhíresült Mensdorff-Pouilly gróf.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást