A Honvédkórház lesz az egyik sürgősségi központ

Infostart
2011. június 2. 16:03
A Honvédkórház lesz az egyik fővárosi sürgősségi központ - erősítette meg az InfoRádiónak az intézmény megbízott főigazgatója.

A kormány által kedden elfogadott Semmelweis-terv értelmében Budapesten három sürgősségi központot alakítanak ki. Az InfoRádió megtudta, hogy az egyik a Honvédkórház-Állami Egészségügyi Központ lesz.

Az információt megerősítette Schandl László orvos ezredes, megbízott főigazgató, aki elmondta: a kórház Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb sürgősségi osztályával rendelkezik, ha kell, akár azonnal el tudják látni a feladatot.

A főigazgató egy dolgot emelt ki: a sürgősségi ellátó központi cím nagyjából 30 százalékos betegforgalom-növekedést eredményezne, ehhez hozzá kell igazítani a teljesítményvolumen-korlátot.

Schandl László hangsúlyozta: nincs szükség plusz anyagi forrásra, csak a már meglévő forrásokat kell átcsoportosítani. Összeget viszont nem kívánt mondani; ezt akkor tudják kiszámolni, ha kiderül, pontosan mekkora térség tartozna a Honvédkórházhoz. Kiemelte: az ügyeleteket is el tudják látni, nem szükséges új orvosokat vagy ápolókat felvenniük.

Azt egyelőre nem tudni, mely másik két kórház lehet még sürgősségi központ a jövőben.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást