Közel ötven gyógyszer lesz olcsóbb - lapszemle

Infostart
2011. május 27. 06:50
Június 1-jétől több mint tíz százalékkal csökkent mintegy ötven gyógyszer ára - írja a pénteki Népszabadság. A Magyar Nemzet a szociális államtitkárság felméréséről közöl cikket, a Napi Gazdaság pedig azt írja: megfordulhatott a negatív trend a hazai beruházások alakulásában.

Főként szív- és érrendszerre, epilepsziára, allergiára ható készítményekért és egyes tápszerekért is kevesebbet kell fizetniük a betegeknek - olvasható a pénteki Népszabadságban. Az árcsökkenés átlagos mértéke 11,5 százalékos, de több olyan termék van, amelyhez a betegek 25-30 százalékkal olcsóbban juthatnak hozzá.

A Magyar Nemzet arról cikkezik, hogy országos felmérést indít a szociális államtitkárság, hogy megtudja, mely régiók maradtak el az akadálymentesítéssel, amelynek határideje a múlt év vége volt.

A összes nagyobb cég bemutatott valamilyen tabletet év elején a Las Vegas-i CES-en - androidosat, windowsosat, kicsit, nagyot, kinyithatót, szétszedhetőt. Ezek közül azonban alig néhány jelent meg az elmúlt hónapokban, a többség mostanában kerül a boltokba vagy még várat magára - írja az Index.hu. Emiatt nehéz megjósolni, mit hoz a jövő, néhány trendet azonban már most látni az eladási adatok és előrendelések alapján.

A Napi Gazdaságban arról lehet olvasni, hogy megfordulhatott a negatív trend a hazai beruházások alakulásában az első negyedévben, azonban továbbra is csökkenés várható. A lap által megkérdezett elemzők 3 százalékos visszaesést várnak a tavalyi utolsó negyedév 7,8 százalékos mínusza után. A Központi Statisztikai Hivatal kedden közli a beruházási statisztikát.

A jelenleg munkaképes korban lévő britek fele attól tart, hogy megtakarítások hiányában szegényebb lesz nyugdíjas korában, mint a szülei, a brit munkavállalók jelentős része azonban mégsem tesz semmit megtakarításainak gyarapítása érdekében - áll az HSBC bankcsoport csütörtökön Londonban ismertetett felmérésében, amelyről a Portfolio.hu oldalán lehet részleteket megtudni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 1
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást