Orbán Viktor is egyeztet a szakszervezetekkel

Infostart
2011. május 24. 16:01
A nemzetgazdasági tárca vezetője úgy tájékoztatta a kormányt, hogy a devizahitelesek megmentését célzó csomag kapcsán már csak egy-két technikai kérdés van hátra a Bankszövetséggel folytatott tárgyalásokon, így csütörtökön várhatóan a tárcavezető és a bankszövetség vezetője közösen jelenthetik be a program részleteit - közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője.

Szijjártó Péter kitért arra is, hogy a kabinet ülésén a nyugdíjrendszer átalakításának koncepciója is napirenden volt, de a kormány még legalább kétszer tárgyal a kérdésről.

A rendvédelmi szakszervezetek és a belügyminisztérium közötti tárgyalásokról Szijjártó Péter úgy fogalmazott, hogy Pintér Sándor belügyminiszter tájékoztatását követően a kabinet megtette a szükségesnek vélt észrevételeit, amelyek nyomán a belügyminiszter még a héten újabb konzultációra hívja a szakszervezeteket. Sőt a jövő héten Pintér Sándor mellett Orbán Viktor miniszterelnök is tárgyalóasztalhoz ül a szakszervezetek delegáltjaival.

Holnap egyébként Orbán Viktor Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterrel Párizsba utazik az OECD ötvenéves évfordulója alkalmából rendezett találkozóra, amelyen a kormányfő beszédet is mond.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást