Hoffmann: A kormány nem hagyja cserben a fiatalokat

Infostart
2011. május 24. 11:28
A KDNP gyenge érdekérvényesítő képessége, a fiatalok kilátástalansága, valamint a rendvédelmi dolgozók nyugdíja került szóba a többi között az Országgyűlés napirend előtti felszólalásai között.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője úgy látta, hogy a KDNP sem programját, sem céljait nem tudja teljesíteni a Fidesszel szemben, hiszen a kereszténydemokrata Salamon László által vezetett alkotmány-előkészítő eseti bizottság eredményeit is lesöpörték, nemrég pedig a nyugdíjügyek kapcsán vonult ki két KDNP-s képviselő az alkotmányügyi bizottság üléséről, mert nem hallgatták meg őket. Hoffmann Rózsa KDNP-s oktatási államtitkárt szintén sokat bírálják a Fideszből, Alföldi Róbert pedig még mindig a Nemzeti Színház igazgatója - vélekedett az ellenzéki politikus. A kormány nevében nem reagált senki.

Az LMP-s Vágó Gábor a 30 év alattiak generációjának kilátástalanságáról és egzisztenciális önállósodásának nehézségeiről szólt. A fiatalok számára nincsen se cirkusz, se kenyér, hiszen az Orbán-kormány adópolitikája az egykulcsos személyi jövedelemadóval, leginkább az alacsony keresetűeket, így sok első munkahelyű fiatalt érintett negatívan, sőt, bürokratikusan a nagyobb rendezvények szervezését is ellehetetlenítették - fejtette ki.

Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár visszautasította, hogy az Orbán-kormány cserben hagyná a fiatalokat. A politikus hangsúlyozta, hogy a rendezvényszervezési szabályok szigorítása a fiatalok érdekeit szolgálja. Kitért arra is, hogy a családi típusú adózás, valamint a kabinet által újra meghosszabbított gyes a fiataloknak kedvez.

A fideszes L. Simon László a velencei-tavi vízisport szövetség megújításáért és támogatásáért szólalt fel, amire Hoffmann Rózsa államtitkár elismerte a szövetség fontosságát, és aláhúzta, hogy a tulajdonos Fejér Megyei Önkormányzat nemrég kezdett tárgyalni a sportért felelős államtitkársággal a szövetség megújításáért.

Az MSZP-s Harangozó Tamás ismét emlékeztetett a fideszes Demeter Ervin korábbi szavaira, amelyben a fegyveres és rendvédelmi szervek szerzett jogait védte az akkori szocialista kormánytól. Kontrát Károly államtitkár úgy fogalmazott: van valami pikírt bája, hogy a szocialista politikus úgy fogalmazott, az Orbán-kormány feladata lesz, hogy megbecsülést biztosítson a rendvédelmi dolgozóknak, mikor pont a szocialista kormányok alatt alakult ki az a helyzet, hogy a hivatásosok inkább korai nyugdíjazásukat kérték.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást