Ennyit költött a MÁV arra, hogy GPS legyen a vonatokon

InfoRádió / MTI
2011. május 24. 13:22
A budapesti elővárosi vonalakon működő GPS alapú tájékoztatás fejlesztése 50 millió forintba került - tájékoztatott a MÁV-START Zrt. A vasúttársaság szóvivője az InfoRádiónak elmondta: ez a fejlesztés 280 vonatot érint.

A MÁV-START Zrt. folyamatosan fejleszti a budapesti elővárosi vonalakon az utasok GPS alapú tájékoztatását és május végére a főváros környéki vonatok már több mint nyolcvan százalékán lesz elérhető az utasok számára menet közben is a pontos helymeghatározás - közölte a cég.

Az új rendszert 50 millió forintért 55 kocsiba szerelik be, és az idei tavasztól - az eddigi motorvonatokon felül - további napi 280 közlekedő szerelvényben tudják az utasokat GPS alapú tájékoztatással információkkal ellátni a vonat aktuális helyzetéről és a következő megállásról.

A MÁV-START Zrt. még hétfői közleményében kiemelte: a fejlesztésnek köszönhetően a gépi hangosbeszélőn keresztül hallható információkat három budapesti elővárosi vonalon, Budapest-Vác-Szob, Budapest-Ferihegy-Monor-Albertirsa-Cegléd-Szolnok és Budapest-Sülysáp-Nagykáta-Újszász-Szolnok között hallhatják az utasok.

A tájékoztatás magyar, angol és német nyelvű. A fejlesztés szerelési munkálatait a MÁV-GÉPÉSZET Zrt. végezte.

Hanganyag: Domanits András


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Szabó Anett szóvivõ, MÁV-START Zrt.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást