Hazahozták az Afganisztánban megsérült magyar katonákat

InfoRádió / MTI
2011. május 19. 06:20
Megérkezett csütörtök hajnalban Budapestre Afganisztánból a kedden balesetben megsérült magyar katonákat szállító repülőgép. A sérült katonákat helikopterrel szállították át a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a Honvédkórház - Állami Egészségügyi Központba.

Kedden az afganisztáni Mazari-Sarifból tartott Puli-Humriba egy magyar katonai konvoj. A mellékútról az öt járműből álló konvoj elé hajtott egy afgán jármű, és a magyar katonák járműoszlopa balról előzni kezdte. A konvoj harmadik gépjárműve egy MRAP MaxxPro típusú, speciális, aknák elleni védelemmel ellátott páncélozott személyszállító gépjármű volt, amelynek vezetője eddig ismeretlen okból balra rántotta a kormányt, ezért a jármű az útpadkán megperdült és felborult.

A balesetben Dálnoki András szakaszvezető, toronylövész, valamint Róth Orsolya őrmester, a jármű parancsnoka vesztette életét. A gépjármű sofőrje, egy szakaszvezető válságos állapotban került kórházba. Egy katona súlyos, nem életveszélyes, két társuk könnyebb sérüléseket szenvedett. A szakaszvezetőt megműtötték, állapota javult, szállítható állapotba került.