Ügyvédje szerint Földesi-Szabó László fel akarta adni magát

Infostart
2011. május 18. 18:01
Várhatóan csütörtökön dönt a bíróság arról, hogy előzetes letartóztatásba helyezi e Földesi-Szabó Lászlót, akit áfacsalás miatt hétéves letöltendő börtönre ítélt a bíróság első fokon. Az Egymásért Egy-Másért Alapítvány egykori elnöke az ítélethirdetés után hagyta el a bíróság épületét, majd fél évig bujkált a hatóságok elől.

Földesi-Szabó László saját döntése alapján tért vissza és feladni készült magát - mondta az InfoRádiónak az adócsalással vádolt férfi ügyvédje. Az Egymásért Egy-Másért Alapítvány volt kuratóriumi elnökét kedden fogták el Budapest egyik közterületén a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai.

Berényi András elmondta: Földesi-Szabó László azért döntött úgy, hogy hazajön, mert tisztázni kívánja magát a vádak alól. Hozzátette: úgy tudja, a hatóságok tisztában voltak azzal, hogy a férfi fel akarja adni magát.

Földesi-Szabó Lászlót őrizetbe vették, majd várhatóan csütörtökön dönt a bíróság arról, hogy előzetes letartóztatásba helyezik-e - emelte ki az ügyvéd. Berényi András beszélt arról is, hogy azt egyelőre nem tudni, az ügy másodfokú tárgyalása mikor várható.

Az Egymásért Egy-Másért Alapítvány egykori kuratóriumi elnöke még decemberben, a bírósági tárgyalásról tűnt el, miután sikkasztás és csempészés miatt első fokon hét év börtönre ítélték.

A vád szerint az alapítványon keresztül több ezer tonna élelmiszert hoztak az országba adományként, ami után nem fizették meg a vámot és az áfát. Az élelmiszereket végül nem adományként használták fel, hanem eladták, így a vád szerint több mint egymilliárd forintot csaltak.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást