Tíz órát kaptak a képviselők a nyugdímódosító javaslat megvitatására

Infostart
2011. május 17. 08:20
Egyik ellenzéki párt sem támogatja a korkedvezményes nyugdíj megszüntetését célzó alkotmánymódosítást, amelyt ma kezd tárgyalni az Országgyűlés.

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke felszólította a Fideszt, hogy vonja vissza a korkedvezményes nyugdíj intézménye ellen pénteken benyújtott alkotmánymódosítást. "Nemcsak az emberek életét nehezítik meg, vagy lehetetlenítik el teljesen ezzel a döntéssel, hanem támadást intéztek a jogállam ellen is, hiszen szerzett jogokat akar megvonni a kormányzat" - fogalmazott a hétfői ülésen.

A jobbikos Bertha Szilvia úgy fogalmazott, hogy a kormány több tízezer embert és családjukat küldi a "megélhetési vágóhídra". "Ezek az emberek idegileg, egészségileg teljesen tönkre fognak menni, és az már most borítékolható, hogy nem fogják megélni a nyugdíjkorhatárt. Az ilyen és ehhez hasonló döntések és lépések már bizony beleillenek a népirtás kategóriába" - jelentette ki.

Schiffer András, az LMP frakcióvezetője szintén a korábban korengedménnyel nyugdíjba vonultakat védte. "A Fidesz most már nyíltan, bevallottan arra készül, hogy százezrek egzisztenciáját rendítse meg, és családokat fosszon ki" - hangsúlyozta.

Az Országgyűlés ma összesen 10 órás időkeretben vitathatja meg az alkotmánymódosítást.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást