Figyelmeztető sztrájk lesz csütörtökön Ferihegyen

InfoRádió / MTI
2011. május 11. 13:10
Csütörtökön 13-14 óra között egyórás figyelmeztető sztrájkot hirdet a Gazdasági Szakemberek Szakszervezete (GSZSZ) a Malév Zrt.-ben foglalkoztatott földi munkavállalók körében, a munkabeszüntetés sem a szakszervezet, sem a Malév szerint nem okoz fennakadást a közlekedésben.

A LIGA Szakszervezetek szerdán közleményben ismertette, hogy a GSZSZ sztrájkegyeztető tárgyalásain az álláspontok nem közeledtek egymáshoz. "Legfőbb követelésünkre, az alacsony keresetűek bérrendezésére azt a választ kaptuk, nincs lehetőség a keret, a bérek, a bértömeg emelésére, miközben a 2007. évi bónusz részt kifizetik a vezetőknek, és olyan jövedelem is kifizetésre kerül, aminek folyósítása, tartalma jogosan kifogásolható" - állítják a közleményben.

Róna Márta, a Malév kommunikációs vezetője az MTI-nek megerősítette, hogy a forgalomra nem lesz hatással a figyelmeztető sztrájk. Hozzátette, hogy továbbra is a megegyezésre törekednek, de ez csak az ésszerű kompromisszumot jelentheti, a szakszervezet irreális követelésének teljesítését nem. A szóvivő beszámolt arról is, hogy a figyelmeztető sztrájk után folytatják az egyeztetést a GSZSZ-szel. Ez az egyetlen reprezentatív érdekképviselet, amelyik nem írta alá a Malév új kollektív szerződés értékű megállapodását április elején.