Újra nyit a városligeti csónakázó tó és a műjégpálya

Infostart
2011. május 8. 20:10
Várhatóan május 20-án nyit a városligeti csónakázótó, októberben pedig a műjégpálya - mondta az InfoRádiónak Bartha László igazgató, aki kiemelte, hogy a másfél éve megkezdett beruházás mintegy 4,7 milliárd forintba került.

Zizizizizi - ilyen és ehhez hasonló hangokat másfél évig nem hallhattak a városligeti műjégpályán a korcsolyázás rajongói, októbertől viszont ismét övék a pálya, sőt egy jégkorongpálya is várja az érdeklődőket.

A felújítás során az idegenforgalmi központot, illetve az annak helyet adó egész épületet, köztük a két büfét akadálymentessé alakíttatják. Mostantól kétszer akkora területen csónakázhatnak, mert a jó időre a betonmedence másik, a kis hídon túli, az állatkert felőli oldalát is feltöltik vízzel.

Az ígéretek szerint a nyári, csónakázós időszakban megnyitják a műemléképület és a tó közötti parti sétányt a Vajdahunyad vára előtt felállítandó vízi színpad felé, télen azonban a korcsolyázó szezon idejére zárva tartják.

Bartha László elmondta azt is, hogy elmondta, várakozásaik szerint telt ház esetén egy-egy téli hétvégén akár tízezer ember is megfordulhat majd a műjégpályán.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást